به مناسبت روز خبرنگار؛
خبرنگار که باشی، درد و غم انسان های اطرافت برایت مهم جلوه می کند، احساس مسوولیت سرتا پای وجودت را فرا می گیرد، غریبه هم باشند، سرنوشتشان برایت مهم است، خبرنگار که باشی دغدغه ات زیاد می شود، سرت درد می کند برای اینکه از کارهای جامعه سردر بیاوری، خبرنگار که باشی بخواهی نخواهی کنجکاو می شوی..
خبرنگار که باشی خواسته یا ناخواسته در غم و شادی میلیون ها انسان شریک می شوی، انگار قلبت به وسعت تمام جغرفیای قلب های انسان ها وسیع می شود..خبرنگار که باشی از کنار هر حادثه ای، رویدادی به راحتی نمی گذری..پا به پای مردم اشک میریزی و با شادی ان ها خنده بر لبانت نقش می بندد..
خبرنگار که باشی انسان های جامعه را خانواده خودت فرض می کنی، به راحتی نمی توانی از کویی که در ان ظلم نفس می کشد گذر کنی، باید خودت را به آب و آتش بزنی تا بلکه صدایی از مظلومان را به گوش مسوولی برسانی و تا رسالت خود را انجام ندهی آرام نمیگیری..
پاسی از شب باشد و حتی هوا گرگ و میش باشد، رویدادی اتفاق بیفتد، تا خبر را اطلاع رسانی نکنی، نمی توانی پلک روی هم بگذاری..زمین هم بلرزد، دریا هم طغیان کند و طوفان ها ویران کنند، باز هم یک جایی از دنیا، خبرنگاران مشغول مخابره هستند..
حس کنجکاوی زمانی که حادثه ای رخ می دهد، خبرنگار را به سمتی سوق می دهد که باید باشد، حقایق را درک کند، حتی در مرکز حادثه، آغوش خطر هم باشد، خبرنگار به مرور زمان جسارت را در ذات خودش تقویت می کند...
اگر کنجکاو نباشی، کافی است که خبرنگار باشی، آنوقت هست که دیگر تمام وجودت مملو ز حس کنجکاوی می شود و زمانی که از یک خیابان عبور می کنی دنبال سوژه خاص خبری هستی، ناخوداگاه تیز بین می شوی..
خبرنگار که باشی باید مسوول باشی، مسوول در برابر تمام حرف هایی که میزنی و کاغذ هایی که سیاه می کنی تا حقایقی به جامعه برسد ، خدایی ناکرده اگر در رسالت خود کوتاهی کنی و دروغی را به خاطر ترس از کسی در جامعه ترویج کنی، در این دنیا هم نباشد، در دنیای دیگر پاسخگو خواهی بود..خبرنگار که باشی، ساعت دو نصف شب هم باشد، با اشتیاق زیاد در حال نوشتن گزارش روز خبرنگار خواهی بود..
البته این را هم از قلم نندازیم که انعکاس واقعیت و تواضع در نوشتن، اطلاعرسانی صادقانه و شفاف از وظایف اصلی خبرنگار خوب است.

خبرنگار کیست؟
خبرنگار کسی است که با اتکا به ذوق و استعداد شخصی، پس از گذارنیدن دورهٔ آموزش تخصصی و همچنین با توجه به مسئولیت اجتماعی که این پیشه بر گردن او میگذارد، وظیفه بدستآوردن، آمادهکردن، گردآوری و ساماندادن اخبار و انتقال آنها را با وسایل ارتباط جمعی (مطبوعات، رادیو، تلویزیون و خبرگزاری) به مخاطبان بر گردن دارد.
برپایهٔ اعلامیه سازمان یونسکو، خبرنگاران باید کوشش کنند تا اخباری که در اختیار عموم میگذارند درست، دقیق و معتبر باشد و در درستی اخباری که به دست میآورند، پژوهش و اندیشه کنند. خبرنگاران نباید حقیقتی را عمداً تحریف یا خراب کنند و نیز هیچ گونه مطلبی را نباید از دید مردم پنهان نگهدارند.
نظرات شما عزیزان: